Polityka Rodo

home / Polityka Rodo

Polityka Rodo

1. POSTANOWIENIA OGÓLNE

1. Administratorem danych osobowych zbieranych za po┼Ťrednictwem strony internetowej https://dpfy.net jest AutoWulkan, wpisan─ů do rejestru przedsi─Öbiorc├│w pod numerem NIP: 9481029601 | REGON: 671987268, adres poczty elektronicznej: adres e-mail: biuro@wodorowanie.net dalej ÔÇ×AdministratorÔÇŁ, b─Öd─ůca jednocze┼Ťnie Us┼éugodawc─ů.
2. W przypadku jakichkolwiek w─ůtpliwo┼Ťci jak r├│wnie┼╝ z wnioskami dotycz─ůcymi woli skorzystania z przys┼éuguj─ůcych Pa┼ästwu praw, prosimy o kontakt adres e-mail: biuro@dpfy.net.
3. Pa┼ästwa dane osobowe s─ů przetwarzane zgodnie z ustaw─ů o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 r. (Dz. U. 2016, poz. 922) oraz ustaw─ů o ┼Ťwiadczeniu us┼éug drog─ů elektroniczn─ů z dnia 18 lipca 2002 r. (Dz. U. Nr 144, poz. 1204 ze zm.).
4. Podejmujemy r├│wnie┼╝ dzia┼éania w celu jak najszybszego uzyskania pe┼énej zgodno┼Ťci naszych praktyk z postanowieniami Rozporz─ůdzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony os├│b fizycznych w zwi─ůzku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przep┼éywu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO / GDPR).
5. Dok┼éadamy szczeg├│lnej staranno┼Ťci w celu ochrony interes├│w os├│b, kt├│rych dane dotycz─ů, a w szczeg├│lno┼Ťci zapewnia, ┼╝e zbierane przez niego dane s─ů:
1. przetwarzane zgodnie z prawem,
2. zbierane dla oznaczonych, zgodnych z prawem cel├│w i niepoddawane dalszemu przetwarzaniu niezgodnemu z tymi celami,
3. merytorycznie poprawne i adekwatne w stosunku do cel├│w, w jakich s─ů przetwarzane oraz przechowywane w postaci umo┼╝liwiaj─ůcej identyfikacj─Ö os├│b, kt├│rych dotycz─ů, nie d┼éu┼╝ej ni┼╝ jest to niezb─Ödne do osi─ůgni─Öcia celu przetwarzania.

2. CEL I ZAKRES ZBIERANIA DANYCH ORAZ PODSTAWA PRAWNA TYCH DZIAŁAŃ
1. Pa┼ästwa dane osobowe przetwarzane s─ů w dw├│ch celach:
1. udzielania odpowiedzi na Pa┼ästwa zapytania kierowane przez formularz kontaktowy - podstaw─ů prawn─ů tych dzia┼éa┼ä jest zasada, kt├│ra m├│wi, ┼╝e przetwarzanie danych jest dozwolone je┼╝eli jest niezb─Ödne do realizacji lub zawarcia umowy,
2. wysy┼éania ofert oraz innych tre┼Ťci marketingowych i promocyjnych - podstaw─ů prawn─ů tych dzia┼éa┼ä jest Pa┼ästwa zgoda wyra┼╝ana pod formularzem kontaktowym.
2. Przetwarzamy nast─Öpuj─ůcy zakres Pa┼ästwa danych: 1. adres e-mail, 2. numer telefonu, 3. ewentualne inne dane podane przez Pa┼ästwa w tre┼Ťci zapytania przes┼éanego za pomoc─ů formularza kontaktowego.,
3. Nie jeste┼Ťcie Pa┼ästwo profilowani, co oznacza, ┼╝e Pa┼ästwa dane nie s─ů przetwarzane w zautomatyzowany spos├│b w celu okre┼Ťlenia (estymowania) Pa┼ästwa potrzeb ani cech osobowo┼Ťciowych. Nie zbieramy o Pa┼ästwu dodatkowych informacji z innych ┼║r├│de┼é.
4. Nie sprzedajemy danych osobowych, nie udost─Öpniamy ich innym podmiotom. W szczeg├│lno┼Ťci Pa┼ästwa dane nie s─ů przesy┼éane poza granice Europejskiego Obszaru Gospodarczego ani nie s─ů przekazywane organizacjom mi─Ödzynarodowym.

3. PRZECHOWYWANIE I USUWANIE DANYCH
1. Staramy si─Ö maksymalnie ogranicza─ç okres przechowywania danych osobowych, kt├│re nie s─ů ju┼╝ wykorzystywane. Informujemy jednak, ┼╝e sytuacja taka mo┼╝e mie─ç miejsce z przyczyn operacyjnych oraz technologicznych. Mamy przez to na my┼Ťli czas potrzebny na podj─Öcie decyzji o tym, czy dalszy kontakt jest wskazany jak r├│wnie┼╝ czas potrzebny na usuni─Öcie danych z kopii bezpiecze┼ästwa.
2. Pa┼ästwa dane przetwarzane do celu obs┼éugi zapytania ofertowego b─Öd─ů si─Ö u nas procesowane przez okres trwania korespondencji, a nast─Öpnie, w zale┼╝no┼Ťci od tego, jakie b─Öd─ů jej rezultaty albo zasil─ů baz─Ö naszych klient├│w i b─Öd─ů dalej przetwarzane w celu realizacji umowy, albo zostan─ů usuni─Öte, je┼╝eli nie zaistnieje mo┼╝liwo┼Ť─ç nawi─ůzania wsp├│┼épracy.
3. W przypadku czytelnego dla nas zamkni─Öcia rozm├│w z Pa┼ästwa strony, dane zostan─ů usuni─Öte niezw┼éocznie z roboczych baz systemowych, a z kopii bezpiecze┼ästwa przed up┼éywem trzydziestu dni.
4. W przypadku braku odpowiedzi i niejasnej sytuacji, dane b─Öd─ů przechowywane przez okres 6 miesi─Öcy od daty nadania ostatniej wiadomo┼Ťci.
5. Dane przetwarzane na podstawie zgody, a wi─Öc dane wykorzystywane do wysy┼éania informacji marketingowych, b─Öd─ů przetwarzane do momentu cofni─Öcia zgody. Nale┼╝y r├│wnie┼╝ doliczy─ç okres 30 dni potrzebny nam na usuni─Öcie ich z kopii bezpiecze┼ästwa.

4. PRAWO DO COFNI─śCIA ZGODY, PRAWO KONTROLI, DOST─śPU DO TRE┼ÜCI SWOICH DANYCH ORAZ ICH POPRAWIANIA, PRAWO DO PRZENIESIENIA DANYCH, PRAWO DO WNIESIENIA SPRZECIWU WOBEC DALSZEGO PRZETWARZANIA ORAZ PRAWO DO WNIESIENIA SKARGI DO ORGANU NADZORCZEGO
1. Zawiadamiamy, ┼╝e przetwarzamy Pa┼ästwa dane w celach marketingowych na podstawie Pa┼ästwa dobrowolnej zgody. Zawiadamiamy, ┼╝e zgoda ta mo┼╝e zosta─ç cofni─Öta w dowolnym momencie. Sugerujemy w tym celu przes┼éa─ç nam wiadomo┼Ť─ç z tego samego adresu e-mail lub numeru telefonu, na kt├│ry otrzymujecie Pa┼ästwo tre┼Ťci marketingowe. Wy┼é─ůczn─ů konsekwencj─ů cofni─Öcia zgody b─Ödzie fakt, ┼╝e nie b─Ödziecie Pa┼ästwo mogli d┼éu┼╝ej otrzymywa─ç od nas informacji o naszej ofercie i innych tre┼Ťci marketingowych. Zawiadamiamy r├│wnie┼╝, ┼╝e cofni─Öcie zgody nie wp┼éywa na legalno┼Ť─ç przetwarzania przez nas danych, kt├│re dokona┼éo si─Ö przed tym cofni─Öciem.
2. Przys┼éuguje Pa┼ästwu prawo dost─Öpu do tre┼Ťci swoich danych osobowych oraz ich poprawiania.
3. Je┼╝eli znale┼║li┼Ťcie si─Ö Pa┼ästwo w szczeg├│lnej sytuacji, kt├│ra sprawia, ┼╝e dalsze przetwarzanie przez nas Pa┼ästwa danych zagra┼╝a Pa┼ästwa prywatno┼Ťci, mo┼╝ecie zawiadomi─ç nas o tym fakcie i wezwa─ç do zaprzestania lub ograniczenia przetwarzania.
4. Przys┼éuguje Pa┼ästwu r├│wnie┼╝ prawo do wezwania nas, aby┼Ťmy przes┼éali Pa┼ästwa dane innemu podmiotowi w postaci, kt├│r─ů odbiorca b─Ödzie m├│g┼é swobodnie przetwarza─ç. Zawiadamiamy, ┼╝e prawo to dotyczy tylko tych danych, kt├│re od Pa┼ästwa otrzymali┼Ťmy. Zwa┼╝ywszy na fakt, ┼╝e wy┼é─ůczne dane na Pa┼ästwa temat przetwarzane s─ů w postaci tekstowej, przeniesienie danych sprowadzi si─Ö do wygenerowania przez nas dokument├│w tekstowych w formacie docx zawieraj─ůcych histori─Ö Pa┼ästwa zapyta┼ä. Dokumenty te nie b─Öd─ů zawiera┼éy naszych odpowiedzi, a wi─Öc w szczeg├│lno┼Ťci naszych porad lub innego rodzaju wiedzy eksperckiej, poniewa┼╝ nie jest ona przedmiotem Pa┼ästwa uprawnienia (nie podlega przeniesieniu).
5. Wszystkie powy┼╝sze sprawy prosimy kierowa─ç na adres biuro@dpfy.net.
6. Zawiadamiamy, ┼╝e przys┼éuguje Pa┼ästwu r├│wnie┼╝ prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego. Obecnie jest nim Generalny Inspektor Ochrony Danych Osobowych. Przepisy krajowe, kt├│rych wej┼Ťcie w ┼╝ycie jest wymuszone zmian─ů prawa na poziomie europejskim (RODO) okre┼Ťl─ů szczeg├│┼éowo, kto b─Ödzie prawnym nast─Öpc─ů GIODO. Prawdopodobnie b─Ödzie to Prezes Urz─Ödu Ochrony Danych, a nowy urz─ůd powstanie 25 maja 2018 roku.

5. PLIKI "COOKIES"
1. Strona internetowa Us┼éugodawcy u┼╝ywa plik├│w ÔÇ×cookiesÔÇŁ. Brak zmiany po stronie Us┼éugobiorcy ustawie┼ä przegl─ůdarki jest r├│wnoznaczny z wyra┼╝eniem zgody na ich u┼╝ycie.
2. Instalacja plik├│w ÔÇ×cookiesÔÇŁ jest konieczna do prawid┼éowego ┼Ťwiadczenia us┼éug na stronie internetowej. W plikach ÔÇ×cookies" znajduj─ů si─Ö informacje niezb─Ödne do prawid┼éowego funkcjonowania strony internetowej, w szczeg├│lno┼Ťci tych wymagaj─ůcych autoryzacji.
3. W ramach strony internetowej stosowane s─ů rodzaje:
1. sesyjne
2. ÔÇ×CookiesÔÇŁ ÔÇ×sesyjneÔÇŁ s─ů plikami tymczasowymi, kt├│re przechowywane s─ů w urz─ůdzeniu ko┼äcowym Us┼éugobiorcy do czasu wylogowania (opuszczenia strony internetowej). 

4. U┼╝ytkownik ma prawo zadecydowania w zakresie dost─Öpu plik├│w ÔÇ×cookiesÔÇŁ do swojego komputera poprzez ich uprzedni wyb├│r w oknie swojej przegl─ůdarki. Szczeg├│┼éowe informacje o mo┼╝liwo┼Ťci i sposobach obs┼éugi plik├│w ÔÇ×cookiesÔÇŁ dost─Öpne s─ů w ustawieniach oprogramowania (przegl─ůdarki internetowej).

Dlaczego filtr DPF/FAP/KAT/SCR/GPF przestał funkcjonować prawidłowo?

car

Zbieraj─ůce si─Ö cz─ůstki sadzy w filtrze powoduj─ů utrat─Ö wydajno┼Ťci i jego stopniowe zapychanie. W wi─Ökszo┼Ťci pojazd├│w stosuje si─Ö filtry jednokrotnego u┼╝ytku, wymagaj─ůce wymiany po jego nasyceniu. Wyst─Öpuj─ů r├│wnie┼╝ filtry samo czyszcz─ůce, kt├│re przy temperaturze powy┼╝ej 600 stopni Celsjusza spalaj─ů sadze. Niekt├│re koncerny stosuj─ů filtry aktywne, gdzie tak naprawd─Ö s─ů systemami bez obs┼éugowymi. Sterownik silnika na podstawie czujnik├│w temperatury i r├│┼╝nicy ci┼Ťnie┼ä przeprowadza proces regeneracji DPF.

W wyniku kt├│rej cz─ůstki sta┼ée s─ů wypalane. Wypalenie odbywa si─Ö poprzez dodatkowy tzw. pi─ůty wtryskiwacz lub zmian charakterystyki czasu i k─ůta wtrysku, dzi─Öki temu temperatura wydechu jest podniesiona i sadze s─ů wypalane

Top